Het mooiste kerstcadeau voor kunstliefhebbers

Voor boekhandel ‘De Bengel’ in Dordrecht maakte ik deze film over een prachtig kunstboek. Aanrader…

Bestel her boek hier: https://www.debengelonline.nl/product/rembrandt-the-complete-paintings/

De wereldberoemde Rembrandt is tegelijk onbekend. Natuurlijk kent de hele wereld de Nachtwacht, het Joodse Bruidje en zijn zelfportretten. En altijd zijn er de posters en recensies van weer een tentoonstelling, kalenders en koekblikken. Rembrandt is altijd in de belangstelling.

Maar door zijn (over)bekendheid vergeet je te kijken. Je bekijkt de Rembrandtplaatjes maar je ziet niet meer de schilderijen. Om te beginnen: in dit boek staan ze alle 330! Het vergde de uitgever jaren om ze allemaal opnieuw te fotograferen. Ze hangen immers over de hele wereld en niet alleen in musea maar ook nog steeds in privé-collecties. 

De opzet van deze uitgave is chronologisch waardoor je duidelijk de ontwikkeling ziet van de jonge kunstenaar die al vol bravoure en ambitie schildert naar de schilder die op z’n 25e al meesterwerken maakt naar de late Rembrandt wiens schilderijen je om hun virtuositeit bewondert maar door hun subtiele intimiteit vol wordt geraakt.

Kom, als u in de buurt bent, dit boek van uitgever Benedikt Taschen in de winkel bekijken maar wees gewaarschuwd er ligt bij ons ook, van dezelfde uitgever, Alle Tekeningen en Etsen van Rembrandt. Kom deze boeken ontdekken en kom Rembrandt (opnieuw)ontdekken! 

Verder kijken op de website van de Bengel Online? Klik hier: https://www.debengelonline.nl

Boekhandel ‘De Bengel’ is sinds 50 jaar gevestigd in het centrum van Dordrecht. Service en persoonlijke aandacht voor de bezoeker staan centraal. De Bengel heeft een naam hoog te houden en bleef daarom een onafhankelijke boekhandel. 

De eigen import is één van de kernpunten van De Bengel. Behalve belangrijke nieuwe uitgaven, heeft De Bengel veel afgeprijsde boeken, waarvan vele alléén bij de winkel verkrijgbaar zijn. 

Boekhandel De Bengel. 

Vriesestraat 35 
3311 NN Dordrecht 
Telefoon 078-645 49 56 Website: https://www.debengelonline.nl 

Jan Wind

Alle berichten

Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *