Omdenken x Omzwemmen = Crawlfunding

Je komt ze overal tegen. Origineel bedachte woorden. Snel versleten door misbruik. ‘Omdenken’ is er zo eentje. Net op tijd geboren om het overleden ‘Out of the Box’ te reïncarneren.

Een dieventaaltje dat stinkt als een voormalig weeshuis. Veel verwaarlozing en volop gebrek aan aandacht. 

Wat is ‘omdenken’? Je hebt er veel posts en flyers van. Wie bakt er in de praktijk wat van? Iets verschrikkelijks ‘omdenken’ tot iets ongekends?

Ken geen voorbeeld, dacht ik, tot ik Maarten van der Weijden hoorde: Ooit had hij leukemie. Lag op zaal als meest luie patiënt. Zaal- en lotgenoten Rob en Bob trainden elke dag. Maarten niet.

Rob en Bob overleden. Maarten werd beter. Voelde ‘leefschuld’. Genas van het idee dat je kanker in je eentje aan kunt.

Waarom leefde Maarten nog en Rob en Bob niet? Wat kon hij er aan doen? Doen waar hij goed in is: Afgelopen zomer zwom Maarten 27 betaalde kankeronderzoeken bij elkaar. Op zijn eigen manier: ‘crawlfunding’ noem ik dat.

Omdat de kinderen en de kleinkinderen van de Robben en de Bobben voortaan meer kans op genezing hebben. Zo praktisch en prachtig maakte ik dat ‘omdenken’ nog niet mee. Voorstel:

We gebruiken ‘omdenken’ alleen nog voor praktisch uitvoerbare voornemens. Ook al moeten we daar misschien een stuk voor ‘omzwemmen’…  

Jan Wind

Alle berichten

Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *